fredag 13. august 2010

Arlie Beach + Eungella

Atter en gang lenge siden sist, men denne gang har jeg gode nyheter å meddele, laderen fra Kina har endelig ankommet Flounder Court 9. Så nå får vi se om jeg klarer å opprettholde løfte jeg ga til dere om mer og jevnlig blogging. Uansett, det er som sagt en god stund siden jeg gav lyd fra meg og mye har skjedd siden sist.
Jeg må nesten fortelle om det som skjedde forrige helg. På lørdagen reiste vi på jentetur (Vicky, Brookie og et mor-datter vennepar til vertsfamilien) til Arlie Beach, en kjempe fin turist ”by” knappe 2 timer unna Mackay med bil. Først gikk vi på en aldri så liten shoppingrunde, ettersom det er mye billigere der, gudene vet hvorfor. For spesielt interesserte kan jeg informere dere om at jeg kjøpte en svart og sølv farget hårbøyle, fikk skikkelig Blair Waldorf (en i gossip girl, mamma) følelse av den. Kjøpte også en militær grønn skjorte-kjole lignende sak for en overraskende billig penge. Etterpå spiste vi på en mexicansk restaurant på stranden og jeg skal fortelle dere det at jeg aldri har sett en så hvit stand og et hav så blått. Ett vakkert skue med andre ord. På hjemveien var det ”jason derulo” på full guffe og alle var mer en stort sett fornøyd, hoho.
På søndagen reiste Ida, Anne-Marte, Brianna, Jazmine og jeg på road trip, til Queensland største nasjonalpark, Eungella, en times kjøretur innover i landet. For enkelte som skulle være litt treig i pappen og ha behov for å få ting inn i med teskje, er altså de to førstnevnte fra Norge, mens nummer 3 og 4 derimot, har australske pass. De går i year 12, så de som er like gamle som oss i Australia kan faktisk kjøre bil, litt sykt å tenke på egentlig. Men Brianna er en veldig dyktig sjåfør, som på ingen som helst måte sprengte noen fartsgrenser og bilen hennes er helt ny, så det er overhodet ingen grunn til bekymring. Uansett, først gikk vi inn i regnskogen til vi kom til Finch Hatton, som er et slags vannhull-elv (?). Litt vanskelig å forklare, men var i alle fall veldig fint der. På veien hadde vi kjøpt med oss typisk australsk kjøtt pai, som vi spiste der, falt ganske så bra i smak. Et ukjent antall bilder ble også tatt og for dere som lurer traff jeg ikke på noen slanger, selv om vi befant oss i en australsk regnskog. Seinere stoppet vi på veien og gikk på sukkerrør slang. Mackay er en av de største sukker produsentene i Australia, så det er sukkerrør åkre overalt. Vi tok med oss noen rør og jeg fikk smake på naturlig sukker. Det smakte egentlig bare søtt, kom dog ikke som noen stor overraskelse, men man kan ikke svelge det vel og merke, bare tygge, for så å spytte det ut. Vi kjørte (!!!) også opp på et fjell, men kjempe flott utsikt over nasjonalparken. Var en veldig fin dag, for ikke å nevne med en kjempe hyggelig gjeng. Da jeg kom hjem snakket jeg med mamma for første gang på en måned, dere aner ikke hvor deilig det var å høre stemmen til ho mor igjen. Men nå skal jeg legge meg, skal på debutant ball i morgen, forteller mer om det siden. Håper alt står bra til hjemme og at dere nyter de siste dagene av sommerferien.
Mange klemmer fra Hanne Lise

5 kommentarer:

 1. Så hyggelig!! :) :)kisses from ingvild k

  SvarSlett
 2. Hanne Lise! Det er bra du koser deg! Må bare si at det er veldig underholdende å lese bloggen din, du skriver så gøy! keep up the good work! og kos deg videre Down Under!

  Hilsen fra DAG

  SvarSlett
 3. Snuppa mi! fint at du koser deg:)
  Gleder meg til å se bilder!

  Smask!

  SvarSlett
 4. haha, liker det! virker som om du har det ganske så bra, noe som er flott.
  jeg savner deg masse, og gleder meg til storbloggingen som du nå har reklamert for hver gang du har skrevet inro i inleggene dine.
  hahahahaha (du kommer aldri til å klare å holde det du lover)
  snx

  SvarSlett
 5. Ser ut som om du har det artig! Gleder meg til jeg drar

  SvarSlett